نحوه آپگرید و ارتقاء ویندوز ۱۰ Home به Pro

تبدیل و یا به اصطلاح تخصصی تر دانگرید ویندوز ۱۰ از نسخه Pro به Home یکی از مسائلی می باشد که کاربران سیستم عامل ویندوز با آن سروکار دارند.

بهترین روش تماس با پشتیبانی شرکت و خرید لایسنس اورجینال تغییر ویندوز ۱۰ هوم به ویندوز ۱۰ پرو هست

در زیر نیز روش هایی ارایه شده که برخی متخصصین این رشته عنوان کرده و برای کاربران خانگی و مبتدی پیشنهاد نمیگردد

در این آموزش نحوه ی فعال سازی ویندوز ۱۰ و همچنین روش دانگرید کردن ویندوز ۱۰ Pro به نسخه Home  را بررسی میکنیم.

ابتدا به سراغ دانگرید کردن ویندوز ۱۰ از نسخه Pro به Home می رویم:

گاهی پیش میاد که به دلیلی نامشخص، نسخه Home ویندوز ۱۰ یا ورژن های پایین تر مانند ویندوز ۷ نسخه Home به صورت خودکار خودشان را به ویندوز ۱۰ نسخه Pro ارتقا میدهند؛

تا اینجای کار همه چیز خوب پیش رفته اما مشکل اصلی اینجاست که کد فعال سازی یا لایسنس ویندوز Home ارجینال بعد از ارتقا به ویندوز ۱۰ Pro از کار می افتد و در نتیجه ویندوز فعال نمی شود ( البته گاها دلیل این مشکل می تواند این باشد که شما عضو برنامه تست نرم افزاری مایکروسافت به نام  Insider بوده باشید و پس از مدتی این برنامه را ترک کرده باشید. در این حالت به نظر می آید سیستم نتوانسته پس از این کار مجددا به نسخه خانگی برگردد).

اما چگونه می توان مجددا ویندوز ۱۰ نسخه Pro را به نسخه Home “دانگرید” کرد تا سیستم بتواند به طور صحیح دوباره خودش را فعال یا همان اکتیو کند؟

خیلی از کاربران آورکام روش هایی که از طریق گوگل پیدا نموده اند را امتحان کرده اند اما هیچ کدام برای آنها موثر واقع نشده.

برای مثال نمی توانستند نسخه خانگی را به طور مجدد از ابتدا نصب کنند ( کاری که بیشتر افراد در سایت ها توصیه کرده اند که انجام بشه) چون در این حالت وقتی  Media Creation Tool را اجرا می کنید به صورت خودکار تلاش می کند تا نسخه حرفه ای را بر روی سیستم نصب کند. هیچ گزینه ای برای انتخاب نسخه خانگی وجود ندارد.

و اینکه اگر در ایران هستید و از ویندوز های غیر ارجینال (طبق معمول) استفاده میکنید ویندوز ۱۰ Home شما دیگر همانند قبل ارجینال نخواهد بود.

برخی سایت ها هم تغییر EditionID به Core و تغییر ProductName به Windows 10 از طریق رجیستری ویندوز ۱۰ را نیز  پیشنهاد داده اند که این کار هم در اکثر موارد تغییری ایجاد نمی کند و ویندوز همانند قبل فعال نمی شود.

جواب:

در اکثر مواد متاسفانه تنها راه حل نصب مجدد سیستم عامل و پاک کردن سیستم عامل قبلی است و نمی توان از نسخه حرفه ای به نسخه خانگی دانگرید کرد.

تغییر کلید فعال سازی نیز تاثیری ندارد. اما ما در اینجا راه حلی مقابل شما قرار میدهیم که ممکن است کمک زیادی برای رفع مشکل شما نماید: ( یادآور میشیم که برای انجام راه حل اول شما باید کد فعال سازی ویندوز Home قبلی خود را داشته باشید)

راه حل اول:

۱. Registry Editor را باز کنید ( دکمه های Win و R را نگه داشته و در صفحه ظاهر شده عبارت  regedit را وارد کرده و دکمه Enter را فشار دهید)

۲. وارد مسیر زیر شوید:

HKEY_Local Machine > Software > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion

۳. EditionID را به Home تغییر دهید( بر روی EditionID دوبار کلیک کنید، مقدار آن را تغییر دهید و در نهایت گزینه OK را انتخاب کنید). در مورد شما این گزینه در حال حاضر باید Pro را نشان دهد

۴. گزینه  ProductName را به  Windows 10 Homeتغییر دهید. در مورد شما این گزینه در حال حاضر باید  Windows 10 Professional را نشان دهد.

۵. وارد مسیر زیر شوید:

HKEY_Local Machine > Software > Wow6432Node > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion

و قدم های ۳ و ۴ را به طور مجدد انجام دهید.

۶. Registry Editor را ببندید.

۷. CD ویندوز ۱۰ نسخه Home ( و یا محتویات آن را اگر بر روی فلش موجود دارید) وارد کامپیوتر کنید و از طریق محیط ویندوز با اجرای فایل setup اقدام به ارتقا سیستم عامل کنید (نیازی به بوت کردن از روی دیسک یا فلش نیست).

۸. زمانی که از شما خواسته شد، کلید فعال سازی معتبر ویندوز Home قبلی خود را برای فعال کردن ویندوز ۱۰ نسخه Home فعلی وارد کرده و  همچنین فایل ها و تنظیماتی را که می خواهید نگه دارید ( ۱. تنظیمات، ۲. فایل های شخصی و نرم افزار ها ، ۳. تنها فایل های شخصی و یا ۴. گزینه هیچ کدام ) انتخاب کنید.

۹. ارتقا به ویندوز ۱۰ نسخه خانگی شروع خواهد ش

آپگرید ویندوز

اگر یک رایانه شخصی جدید همراه با ویندوز ۱۰ نسخه Home از پیش نصب شده را خریداری کنید، ممکن است از نحوه عملکرد نسخه سیستم‌عامل آن راضی نباشید. این نسخه در بازار (شاید ما باید آن را فقط ویندوزی برای Cheapskates بنامیم) دارای ویژگی‌هایی نیست که شما برای انجام کارهای جدی خود به آن نیاز دارید، مانند: دسترسی به سرور دسکتاپ از راه دور، رمزگذاری دیسک BitLocker، پشتیبانی از سیاست گروه و کنترل بر روی زمان به هنگامی نصب به‌روزرسانی‌ها.

شما می‌توانید با ۹۹ دلار سیستم‌عامل خودرا ارتقا دهید، اما قبل از اینکه به کیف پول خود مراجعه کنید، باید گفت که یک گزینه‌ی ارزان‌تر دیگر وجود دارد.

آیا شما یک product key قدیمی از ویندوز ۷ نسخه Pro یا Ultimate و یا ویندوز ۸.۱/۸ نسخه Pro، برای دور زدن آن در اختیار دارید؟ این product key را می‌توان برای فعال کردن یک ارتقاء رایگان از ویندوز ۱۰ نسخه Home به ویندوز ۱۰ نسخه Pro استفاده کرد، که به طور بالقوه برای شما هزینه ارتقاء را حفظ خواهد کرد. در حقیقت شما می‌توانید از product keyهای هر کدام از نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز برای انجام یک نصب تمیز و یا ارتقاء به نسخه Pro استفاده کنید.

پس این کار ارزش آن را دارد که در گاراژ، انبار یا آرشیوهای ایمیل خود جستجو کنید تا ببینید آیا می‌توانید یکی از product keyهای قدیمی خود را پیدا کنید. شاید شما هنور دارای یک product key برای ارتقاء ویندوز ۸ با یک تخفیف قابل توجه باشید، که این قابلیت را مایکروسافت در چند ماه اول پس از عرضه محصول نامطلوب در سال ۲۰۱۲ ارائه داد.

یا شاید شما یک کپی کوچک خرده فروشی از ویندوز ۱۰ نسخه Professional یا Ultimate را داشته باشید، که در آن لایسنس مربوط به product key دیگر در حال استفاده نیست.

در واقع، شما تنها باید یک بار از product key قدیمی‌تر استفاده کنید. پس از ارتقاء ویندوز ۱۰ نسخه Home، لایسنس دیجیتال ویندوز ۱۰ نسخه Pro به سخت‌افزار خاصی که شما به‌روزرسانی کرده‌اید متصل شده است و به شما این امکان را می‌دهد که نسخه ویندوز خود را در آن سخت افزار در همان زمان، بدون نیاز به یک product key، نصب کنید.

این سناریو در ابتدای برنامه ارتقا ویندوز ۱۰ کار می‌کرد و بعد از چند آزمایش و گزارش‌های متعدد از آزمایش کنندگان مستقل در سراسر جهان می‌توانم تایید کنم که هنوز هم در اواسط سال ۲۰۱۸ این کار با موفقیت انجام می‌شود.

مایکروسافت ابتدا این گزینه را در ویندوز ۱۰ نسخه ۱۵۱۱ در دسترس قرار داد. از آن زمان به بعد، این روند را به طرز چشمگیری ساده کرده است.

ما اخیرا  سناریوهای ارتقاء / فعال‌سازی را روی انواع مختلف سخت‌افزارها آزمایش کرده‌ایم تا ببینم این روند چگونه کار می‌کند.

ارتقاء سیستم‌عامل رایانه شخصی جدید از نسخه Home به Pro

با فرض اینکه شما یک رایانه شخصی جدید با ویندوز ۱۰ نسخه Home از قبل نصب شده توسط OEM، را خریداری می‌کنید. برخی از فروشندگان گزینه ارتقاء را به‌عنوان بخشی از این خرید پیشنهاد می‌کنند اما بسیاری از رایانه‌های شخصی که در این کانال خرده‌فروشی فروخته می‌شوند با نسخه Home از قبل نصب شده، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین این آموزش می‌تواند برای ارتقاء رایگان ویندوز ۱۰ که قبلا از یک نسخه Home ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ استفاده کرده‌اید، مفید باشد.

در هر دو مورد ارتقاء فقط چند دقیقه طول می‌کشد. به مسیر Settings > Update & Security > Activation بروید، که در آن شما باید یک صفحه مانند تصویر زیر را مشاهده کنید:

آپگرید ویندوز

اگر شما یک product key نسخه Pro را ندارید و می‌خواهید آن را خریداری کنید، می‌توانید بر روی Go to the Store کلیک کنید و با هزینه ۱۰۰ دلار یک ارتقاء را به آسانی خریداری کنید.

اما اگر product key برای ویندوز ۱۰ نسخه Pro، ویندوز ۷ نسخه Professional یا Ultimate، ویندوز ۸/۸.۱ نسخه Pto را در اختیار دارید، شما می توانید بر روی دکمه Change Product Key کلیک کنید و این کلید محصول 25 کاراکتری را وارد کنید.

جهت استفاده از product key نسخه قدیمی‌تر برای انجام این ارتقاء، به دو مرحله نیاز دارد. خوشبختانه، در به‌روزرسانی‌های ویژگی‌ اخیر این فرآیند دو مرحله‌ای ضروری نیست.

پس از وارد کردن product key، دستورالعمل‌ها را برای انجام ارتقاء دنبال کنید.

شما شاهد یک سلسله از صفحه پیشرفت خواهید بود، سپس سیستم شما دوباره راه‌اندازی خواهد شد. پس از اتمام ارتقاء، باید یک اعلان موفقیت‌آمیز را مشاهده کنید. دوباره صفحه فعال‌سازی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که اکنون ویندوز ۱۰ نسخه Pro را اجرا می‌کنید.

نصب تمیز

بعد از اینکه شما با موفقیت یک ارتقاء را در خانه انجام دادید، شما می‌توانید با خیال راحت product key را دور بریزید. ارتقاء شما اکنون یک لایسنس دیجیتال است که به سخت‌افزار منحصر به فرد شما متصل می‌باشد. اگر یک نصب مجدد از ویندوز را اجرا کنید، سرورهای فعال‌سازی مایکروسافت سخت‌افزار را تشخیص داده و ویندوز ۱۰ را به طور خودکار فعال می‌کند.

این سناریو در یک دستگاه HP Spectre x360 با ارتقاء SSD که در ابتدا با ویندوز ۸.۱ نسخه Home عرضه شده بود، انجام شده است و با موفقیت به ویندوز ۱۰ نسخه Pro ارتقاء یافته است. بعد از اینکه ارتقا کامل شد، از یک فلش USB برای نصب تمیز ویندوز ۱۰ نسخه Pro استفاده شده بود.

دو بار در طول فرآیند نصب، از شما خواسته می‌شود تا یک product key را وارد کنید. در هر دو دفعه گزینه‌ای را انتخاب کنید تا بدون وارد کردن product key بتوانید مراحل نصب را ادامه دهید. هنگام نصب، ویندوز ۱۰ نسخه Pro را به عنوان نسخه نصبی انتخاب کنید.

نحوه آپگرید و ارتقاء ویندوز 10 Home به Pro
نحوه آپگرید و ارتقاء ویندوز ۱۰ Home به Pro

هنگامی که نصب کامل شد و وارد سیستم شدید، وضعیت فعال‌سازی را در مسیر Settings > Update & Security > Activation بررسی کنید. مشاهده می‌کنید که سیستم به درستی فعال شده است، زیرا سرورهای مایکروسافت سخت‌افزار را شناسایی کرده و از لایسنس دیجیتال استفاده می‌کنند.

نصب مجدد تمیز همراه با ویرایش ارتقاء

هنگامی که یک سیستم دارید که شامل لایسنس‌های دیجیتال برای هر دو ویندوز ۱۰ نسخه Home و ویندوز ۱۰ نسخه Pro است، یک راه‌حل برای این سری از حالات وجود دارد. در این سناریو، شما می‌توانید ناخواسته ویندوز ۱۰ نسخه Home را بازیابی کنید.

این حالت در حین آزمایش رخ می‌دهد هنگامی که از فایل image برای بازیابی رایانه‌ای که در ابتدا با ویندوز ۸.۱ نسخه Home عرضه شده بود استفاده می‌کنید و پس از آن رایانه‌ی بازیابی شده با استفاده از ابزار بازیابی ویندوز ۱۰ آن را ارتقا دهید. این تعجبی ندارد چون که با نصب ویندوز ۱۰ نسخه Home مواجه خواهید شد.

اگر چنین اتفاقی هم برای شما رخ داد، product key اصلی خود را جستجو نکنید. بجای آن از product key عمومی مایکروسافت برای ارتقاء استفاده کنید.

به مسیر Settings > Update & Security > Activation and click Change Product Key بروید. سپس product key پیش‌فرض ویندوز ۱۰ را وارد کنید:

سپس لایسنس اورجینال خریداری شده از آورکام رو وارد کنید

خرید آنلاین

دستورالعمل‌ها را برای ارتقاء از نسخه Home به نسخه Pro دنبال کنید. از آنجا که سخت‌افزار شما در حال حاضر لایسنس دیجیتال برای نسخه Pro را دارد، به طور خودکار فعال خواهد شد.

البته این product key عمومی جادویی نیست. اگر سخت‌افزار شما قبلا لایسنس Pro را نداشته باشد، یک خطای فعال‌سازی را دریافت خواهید کرد، که باید یک product key مناسب را ارائه دهید یا برای ارتقاء آن هزینه‌ی لازم را پرداخت کنید.